Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/forskarkommentar-varlden-far-svart-att-lyckas-om-alla-lander-resonerar-som-sd/

SVERIGE

Forskarkommentar: ”Världen får svårt att lyckas om alla länder resonerar som SD”

Naghmeh Nasiritousi, forskar i klimatpolitik vid Stockholms universitet och Utrikespolitiska institutet. Hon kommenterar alla delar av DN:s artikelserie Klimatledarna.
Foto: Thomas Karlsson

Sverigedemokraternas resonemang om att det inte spelar någon roll var utsläppen sker strider mot hela grunden för de internationella klimatförhandlingarna. Det säger Naghmeh Nasiritousi, som forskar i klimatpolitik vid Stockholms universitet och Utrikespolitiska institutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.