Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/forsvaret-ovar-morkerflygning-i-sodra-sverige/

SVERIGE

Försvaret övar mörkerflygning i södra Sverige

Jas 39 Gripen.
Jas 39 Gripen. Foto: Anders Wiklund/TT

Om det dånar lite extra över södra Sverige de kommande kvällarna är det inte den klassiska julgransflygningen som tjuvstartat.

TT Text

I stället handlar det om en övning där Skaraborgs och Blekinge flygflottiljer ska träna på bland annat flygning och luftstrid i mörker.

Jas 39 Gripen-flygningarna börjar på måndagen och ska pågå fram till midnatt varje kväll till och med på torsdag. Flygningarna kommer enligt försvaret att ske över stora delar av södra Sverige.

I samband övningarna kommer även belysningen runt Såtenäs flygplats att delvis eller helt släckas ner för att öva start och landning under ett simulerat strömavbrott.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Sydsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt