Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/forsvaret-sapo-och-danska-livvakter-enormt-sakerhetspadrag-infor-malmoforum/

SVERIGE

Försvaret, Säpo och danska livvakter – enormt säkerhetspådrag inför Malmöforum

Under fredagen började arbetet med att säkra de lokaler där Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism kommer att äga rum. Mattias Sigfridsson, kommenderingschef från polisregion Syd, säger att den stora utmaningen blir logistiken, med så många högt uppsatta deltagare som samtidigt ska till och från mötet.
Foto: Anders Hansson

Livvakter från Danmark och Norge samt Försvarsmakten kommer att bistå polisen och Säpo när ett stort antal högt uppsatta internationella politiker besöker Malmö nästa vecka.

På fredagen började arbetet med att säkra lokalerna där mötet ska hållas.

– Den logistiska utmaningen är stor, säger Mattias Sigfridsson, polisens kommenderingschef.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.