Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 07:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/forsvunnen-man-hittad-i-fjallen/

SVERIGE

Försvunnen man hittad i fjällen

Den man i 40-årsåldern som försvann från sin flickvän i Nikkaluoktaområdet i Norrbotten på fredagen hittades strax före klockan 17 på måndagen.

TT Text

”Mannen var trött och uttorkad”, skriver polisen på sin sajt.

En ambulanshelikopter har fört mannen till sjukhus.

Han ska enligt uppgift varken ha varit klädd eller utrustad för någon längre tur på fjället. Bland annat saknade mannen mat och telefon.

Det var mannens flickvän som på söndagen larmade polisen om att mannen då varit borta i två dygn. Till polisen säger flickvännen att mannen kom ifrån henne i fjällen på fredagen.

Polisen har sökt efter mannen med helikopter och fjällräddare. Även Försvarsmakten och en civil helikopter har bistått med hjälp.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt