Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fri-dn-prenumeration-for-unga-i-aldern-18-25-ar-fram-till-valet/

SVERIGE

Fri DN-prenumeration för unga i åldern 18–25 år fram till valet

Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef och projektledare för DN:s valbevakning.
Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef och projektledare för DN:s valbevakning. Foto: Roger Turesson

De som är mellan 18 och 25 år kan läsa Dagens Nyheter utan kostnad till och med valdagen den 11 september. Erbjudandet hittar du på dn.se/ungdom.

– Vi vill ge alla förstagångsväljare möjligheten att ta del av oberoende journalistik, säger Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef på Dagens Nyheter.

DN Text
VAL 22

Valdagen närmar sig och 430 000 unga kan för första gången vara med och påverka vem som ska styra landet. När Ungdomsstyrelsen nyligen undersökte gruppen förstagångsväljare i rapporten Unga inför valet, svarade varannan att samhällsutvecklingen i Sverige är på väg i fel riktning. På frågan: ”Om du ska bilda dig en uppfattning om en aktuell händelse – vilka litar du mest på?” syns ett ökat förtroendet för myndigheter, Public service (SVT och Sveriges Radio) och tidningar som Dagens Nyheter.

– Vi vet att många unga är samhällsengagerade och att de vill skaffa sig mer kunskap inför den viktiga valdagen. Vi vill ge alla förstagångsväljare möjligheten att ta del av oberoende journalistik och få många perspektiv i Dagens Nyheter, säger Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef och projektledare för DN:s valbevakning.

I Dagens Nyheters valbevakning ligger fokus på kunskap, som i Kristoffer Örstadius Fakta i frågan, där han granskar viktiga frågor genom att gå till förstahandskällor: Är inflationen farlig? Hur stor är risken för en bostadskrasch? Delar friskolorna ut glädjebetyg?

DN granskar, rapporterar och berättar om det Sverige som går till val.

– För oss är det viktigt att valjournalistiken känns relevant både för nörden som läser allt om de stora politiska skiftena, och för novisen – som är nyfiken på politik och vill få fler perspektiv, säger Matilda E Hanson.

Den som registrerar sig för att få fri tillgång till DN:s sajt behöver inte lämna några betaluppgifter, och prenumerationen avslutas automatiskt efter den 11 september. Här registrerar du dig för att få tillgång till DN.se.