Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 14:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/friskolor-kampar-for-att-behalla-skolpengen-samtidigt-som-de-gor-miljonvinster/

SVERIGE

Friskolor kämpar för att behålla skolpengen – samtidigt som de gör miljonvinster

Marcus Strömberg, vd Academedia, är kritisk till förslaget att minska skolpengen till friskolorna.
Marcus Strömberg, vd Academedia, är kritisk till förslaget att minska skolpengen till friskolorna. Foto: Jonas Lindkvist

De stora friskoleföretagen Academedia och Engelska skolan är starkt kritiska till förslaget att minska skolpengen till friskolorna för att de har ett enklare uppdrag.

Samtidigt gör de stora vinster.

På Academedias årsstämma på torsdagen föreslog styrelsen en vinstutdelning på 158 miljoner kronor till aktieägarna. Det är 27 miljoner mer än förra årets utdelning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.