Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fyra-anhallna-misstankta-for-manniskorov-i-lulea/

SVERIGE

Fyra anhållna misstänkta för människorov i Luleå

En man misstänks ha frihetsberövats och utpressats på en stor summa pengar under onsdagen. Nu har fyra personer anhållits på sannolika skäl misstänkta för människorov och försök till utpressning.

Polisen larmades om att en man hade utsatts för människorov på en adress i Luleå, och vid en husrannsakan anträffades mannen och de fyra nu anhållna personerna. Offret, en man i 30-årsåldern, har inga allvarliga skador.

Mannen misstänks ha frihetsberövats under onsdagen och har sedan pressats på en större summa pengar för att släppas.

– Det var inte fråga om en mindre summa pengar, utan ett högre belopp. Men jag kan inte säga en exakt summa, säger åklagaren Moa Ejnestrand.

Hon kan inte svara på hur länge mannen var frihetsberövad. Åklagaren utreder nu händelseförloppet och håller förhör med vittnen, målsäganden och de anhållna. Polisen genomför en brottsplatsundersökning på adressen där personerna påträffades.

Några av de inblandade personerna är kända av polisen sedan tidigare, men det bedöms vara en isolerad händelse i den kriminella miljön.

Senast på lördag klockan 12 ska åklagaren besluta om de anhållna ska häktas eller släppas.

Ämnen i artikeln

Luleå
Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt