Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-16 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fyra-haktade-efter-polisinsats-i-lilla-edet/

SVERIGE

Fyra häktade efter polisinsats i Lilla Edet

Fyra personer har häktats på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott efter en stor polisinsats utanför Lilla Edet, mellan Göteborg och Trollhättan.

TT Text

– Det finns ett antal vapen i beslag, de är bundna till det här vapenbeslaget, säger Johan Udén, ansvarig kammaråklagare, till Göteborgs-Posten.

Polisinsatsen inleddes i torsdags. När polisen skulle stoppa en bil utanför Lilla Edet i blev en civil polisbil påkörd av en bil med två män i och det sköts verkanseld mot bilen. Polisinsatsen fortsatte och de fyra som nu häktats greps vid olika tillfällen mellan torsdag och lördag.

Utöver de häktade är två personer misstänkta för skyddande av brottsling i samband med händelserna. Dessutom är mannen som körde bilen som krockade polisbilen misstänkt för försök till dråp och vapenbrott. Han har dock släppts på fri fot.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt