Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/fyrabarnsfamiljen-ar-hemlos-vet-inte-vad-jag-ska-svara-nar-barnen-fragar-nar-vi-ska-ga-hem/

SVERIGE

Fyrabarnsfamiljen är hemlös: ”Vet inte vad jag ska svara när barnen frågar när vi ska gå hem”

12-åriga Sanaz pratar flytande svenska och har gått i svensk skola sedan ettan. Nu skulle hon gå i sexan och har fått en placering i en skola i Malmö, men har inte kunnat börja.
Foto: Anders Hansson

Familjens fyra barn är trötta. Trots att det är sen eftermiddag vet de inte var de ska sova i kväll. Tre nätter har de tillbringat på ett härbärge – vilket de fått beviljat kväll för kväll.

Det är fjärde natten som de är hemlösa och socialtjänsten har sagt att de inte kommer att ge dem fler nätter på härbärget. Då återstår vänthallen på Malmö central eller en park.

– Jag är helt slut, säger Soraya, barnens mamma.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.