Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/giftiga-klangmedusor-pa-vastkusten-badare-uppmanas-vara-forsiktiga/

SVERIGE

Giftiga klängmedusor på västkusten – badare uppmanas vara försiktiga

Vanligast är rapporter om klängmedusor i fjordarna runt Tjörn och Orust, men även enstaka har siktats i Göteborgs skärgård och norr om Orust.
Vanligast är rapporter om klängmedusor i fjordarna runt Tjörn och Orust, men även enstaka har siktats i Göteborgs skärgård och norr om Orust. Foto: Björn Källström

Brännande klängmaneter, så kallade klängmedusor, har upptäckts i Askeröfjorden mellan Tjörn och Orust. Länsstyrelsens informationscentral för Västerhavet uppmanar nu till försiktighet vid bad – efter att en person bränt sig illa.

– Den har starkare gift än en vanlig brännmanet, det blir nästan som brännsår, säger Anna Dimming på länsstyrelsen i Västra Götaland.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.