Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 01:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/goteborg-drar-in-stodet-till-ibn-rushd-rasistiskt-driven-kampanj/

SVERIGE

Göteborg drar in stödet till Ibn Rushd – ”Rasistiskt driven kampanj”

En bild från stadsdelen Bergsjön i nordöstra Göteborg. Kommunen konstaterar att studieförbundet Ibn Rushd har en stor verksamhet i stadsdelar som Bergsjön där ”tillit till det offentliga är låg”.
En bild från stadsdelen Bergsjön i nordöstra Göteborg. Kommunen konstaterar att studieförbundet Ibn Rushd har en stor verksamhet i stadsdelar som Bergsjön där ”tillit till det offentliga är låg”. Foto: Adam Ihse/TT

Studieförbundet Ibn Rushd nekas det så kallade volym- och målgruppsbidraget från Göteborgs stad om 858.103 kronor.

Det står klart inför det politiska beslutet under tisdagen.

– Viktigast för oss är att pengar inte ska hamna hos odemokratiska organisationer, och det finns frågetecken där, säger ansvarigt kommunalråd Nina Miskovsky (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.