Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/goteborg-pa-lista-over-extraordinara-resmal/

SVERIGE

Göteborg på lista över extraordinära resmål

Bild 1 av 2 Time tycker att Göteborg hör hemma på tidskriftens lista över 100 extraordinära resmål runtom i världen.
Foto: Lars Näslund
Bild 2 av 2 Time tycker att Göteborg hör hemma på tidskriftens lista över 100 extraordinära resmål runtom i världen.
Foto: Kjell-Arne Larsson/TT

Göteborg finns med på tidskriften Time:s lista över extraordinära resmål 2021.

”Extra roligt är det förstås att både Göteborgs 400-årsjubileum och de satsningar som görs på hållbarhet finns med i motiveringen”, säger Peter Grönberg, VD på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

TT Text

Under tisdagen offentliggjorde Time sin årliga lista ”World’s Greatest Places”. Göteborg har som första svenska stad tagits med på listan.

Listan är den tredje årliga och belyser 100 extraordinära resmål runt om i världen. Platserna på listan är valda av Times nätverk av korrespondenter. Listan gjorde dock uppehåll under 2020 av lättförståeliga skäl.

I sin motivering nämner Time bland annat stadens 400-årsjubileum, Stadsmuseets utställning om Göteborg samt det hållbarhetsfokus som Göteborg har, liksom den nya Hisingsbron.

Ett par svenska resmål har förekommit på tidigare listor, till exempel Ice Hotel och Tree Hotel på 2018-års lista, men ingen svensk stad.

Läs fler nyheter från Västsverige här.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt