Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 19:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/goteborg-uppmanar-friskolor-frivilligt-slappa-sekretessen-annars-hotar-sankt-elevpeng/

SVERIGE

Göteborg uppmanar friskolor frivilligt släppa sekretessen – annars hotar sänkt elevpeng

Viktoria Tryggvadottir Rolka är kommunalråd och skolpolitiker för Socialdemokraterna i Göteborg.
Foto: Jesper Hallén/Socialdemokraterna

Socialdemokraterna tillsammans med Vänster- och Miljöpartiet i Göteborg har hittat ett knep för att indirekt runda sekretessen kring friskolornas ekonomi och elevunderlag.

Trots att Alliansen styr i staden har beslut redan fattats om att begära in ”samtyckesavtal” från alla friskolor om att SCB får lämna ut de nu hemliga uppgifterna.

Och nu utreds om de friskolor som inte frivilligt går med på att sekretessen hävs ska få lägsta möjliga ekonomiska tilldelning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.