Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/goteborgs-polischef-forhojd-hotbild-i-omradet/

SVERIGE

Göteborgs polischef: ”Förhöjd hotbild i området”

Regionpolischef Klas Johansson (till höger) och Erik Nord, polisområdeschef för polisområdet Göteborg inom Polisregion Väst vid torsdagens presskonferens.
Regionpolischef Klas Johansson (till höger) och Erik Nord, polisområdeschef för polisområdet Göteborg inom Polisregion Väst vid torsdagens presskonferens. Foto: Jenny Ingemarsson

En polisman i 30-årsåldern sköts på onsdagskvällen till döds i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Enligt Erik Nord, polischef i Storgöteborg, fanns det en förhöjd hotbild i området vid tillfället för det misstänkta mordet.

– Vi har ganska heta konflikter, inte bara där, utan på flera andra ställen och det jobbar man med utifrån en lokal lägesbild, säger Klas Johansson till DN.

Klockan 12 hölls en tyst minut för den skjutne polismannen runt om i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.