Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/goteborgs-stad-begar-att-riksdagen-stoppar-alla-religiosa-friskolor/

SVERIGE

Göteborgs stad begär att riksdagen stoppar alla religiösa friskolor

Vetenskapsskolan i Göteborg, senare omdöpt till Safirskolan. Den skolans verksamhet har nyligen tagits över av den i olika omgångar av Skolinspektionen kritiserade Römosseskolan.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I Göteborgs stad styr Alliansen – som vill att även konfessionella friskolor ska få finnas kvar.

Ändå kommer nu kommunen att skriftligen uppmana riksdagen att ”omgående” ändra lagen för ett ”omedelbart förbud” för skolor med konfessionell inriktning.

– Det är inte säkert att alla i riksdagen vet hur allvarligt läget är, säger Socialdemokraternas Viktoria Tryggvadottir Rolka.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.