Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-05 10:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/haktad-for-barnsexbrott-jobbade-pa-forskolor/

SVERIGE

Häktad för barnsexbrott jobbade på förskolor

En man som jobbat på förskolor i Sundsvalls kommun sitter häktad misstänkt för sexualbrott mot barn, rapporterar lokala medier.

TT Text

Misstankarna rör bland annat våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott.

Mannen, som häktades för drygt en månad sedan, har arbetat på två förskolor under 2019 och 2020. Det finns dock ingen misstanke om att brott ska ha begåtts i Sundsvall, enligt kommunens skoldirektör Urban Åström.

Trots det väcker detta ”en stor oro hos föräldrar”, skriver han i ett mejl till SVT Nyheter Västernorrland. Vidare uppger Åström att kommunen kontrollerade såväl referenser som utdrag ur belastningsregistret innan mannen anställdes.

Brotten ska ha begåtts i Västmanland mellan hösten 2020 och hösten 2021, enligt Sundsvalls Tidning.

Ämnen i artikeln

Sundsvall
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt