Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 19:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/han-tog-inte-chansen-att-lamna-ryssland/

SVERIGE

”Han tog inte chansen att lämna Ryssland”

Dina är orolig för sina manliga släktingar och vänner i Ryssland. ”Han tog inte mina varningar på allvar”, säger hon om en nära vän med militärutbildning och specialkunskaper. Dina vill inte visa sitt ansikte eller framträda med sitt efternamn, på grund av riskerna för anhöriga i hemlandet.
Foto: Lisa Mattisson

Ryssland vill mobilisera 300 000 personer till kriget i Ukraina. Bland ryssar i Sverige ökar nu oron för att släktingar och vänner ska skickas till striderna.

– Han tog inte mina varningar på allvar. Jag förstod hela tiden vartåt det lutade och det är fruktansvärt, säger ryska Dina om en barndomsvän som riskerar att bli inkallad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.