Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/han-utvisas-for-misstag-hans-tidigare-chefer-gjort/

SVERIGE

Han utvisas för misstag hans tidigare chefer gjort

Rameez Hussain har jobbat på apputvecklingsföretaget i mer än fyra år. Men nu har han utvisats av Migrationsverket för att hans tidigare arbetsgivare gjorde fel när de tecknade hans försäkringar.
Rameez Hussain har jobbat på apputvecklingsföretaget i mer än fyra år. Men nu har han utvisats av Migrationsverket för att hans tidigare arbetsgivare gjorde fel när de tecknade hans försäkringar. Foto: Paul Hansen

Lagen om arbetskraftsinvandring kom till för att sätta dit oseriösa arbetsgivare som utnyttjar billig arbetskraft från utlandet.

Men samma lag används för att utvisa högkvalificerade it-specialister som svenska företag säger sig behöva för sin överlevnad.

En av dem är Rameez Hussain från Indien.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.