Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/hardare-krav-pa-skolelever-foraldrar-ska-skriva-pa-forvantansdokument/

SVERIGE

Hårdare krav på skolelever – föräldrar ska skriva på förväntansdokument

Trött elev. Så ska det inte vara i skolorna i Göteborg, enligt det så kallade förväntansdokument som slagits fast av politikerna.
Foto: Jessica Gow/TT

Göteborgs stad stramar åt regelverket för elever och föräldrar i den kommunala skolan.

Ett så kallat förväntansdokument införs om att, till exempel, använda ”vårdat språk” och ”komma utvilad och i tid” till skolan.

Om vårdnadshavare inte lever upp till dokumentet kan det finnas skäl till orosanmälan till socialtjänsten, anser grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.