Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 12:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/hatsk-vargdebatt-sprider-oro-bland-djurhallare-i-bohuslan-efter-att-far-dodats/

SVERIGE

Hätsk vargdebatt sprider oro bland djurhållare i Bohuslän efter att får dödats

Under juli månad har 39 får dött efter förmodade vargangrepp vid fem olika tillfällen på Orust och Tjörn i Bohuslän. Illustrationsbild.
Foto: Paul Kleiven/TT

Efter att frågan om skyddsjakt på varg nått Bohuslän vittnar både länsstyrelsen och Lantbrukarnas riksförbund om en stigande oro bland lantbrukare för att ge sig in i en debatt där djurhållare och djurrättsaktivister ställs mot varandra.

– Alla diskussioner som har med de stora rovdjuren att göra är extremt uppskruvade och lusten att kommunicera vad man upplever krymper, säger Jan Landström, verksamhetsutvecklare på LRF i Västra Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.