Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 22:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/historia-skrivs-da-laser-dn-upp-sajten-for-nya-lasare/

Sverige

Historia skrivs – då låser DN upp sajten för nya läsare

DN:s utrikeschef Pia Skagermark.
DN:s utrikeschef Pia Skagermark. Foto: Magnus Hallgren

Vi befinner oss i en historisk period – med ett maktskifte i USA där demokratin skakas.

För att alla ska kunna följa nyhetsutvecklingen låser nu DN upp sajten för nya läsare som registrerar sig. Erbjudandet, som finns på DN.se/gratis, gäller till den 15 februari och avslutas automatiskt.

– Det är första gången som en avgående USA-president försöker stoppa ett fredligt maktskifte, säger DN:s utrikeschef Pia Skagermark.

DN Text

Efter fyra dramatiska år efterträds Donald Trump som USA:s president av Joe Biden – och övergången i världens mest inflytelserika demokrati liknar ingen vi sett tidigare. Samtidigt rasar en pandemi i Sverige och världen. Under detta historiska skeende är det viktigt att människor har tillgång till kvalitetsjournalistik. Därför erbjuder DN nu nya läsare fri tillgång till sajten fram till mitten av februari. Erbjudandet hittar du här.

– Det är en historisk period. Något liknande har aldrig inträffat i Förenta staterna, att en president agiterar för revolt mot den egna staten, säger Dagens Nyheters utrikeschef Pia Skagermark.

DN har flest korrespondenter av alla tidningar i Sverige och satsar just nu extra mycket på USA.

– Vi har en ny korrespondent på plats i Washington, Karin Eriksson, som bland annat skildrat klimatkrisen i Kalifornien samt intervjuat president Barack Obama under hösten. Martin Gelin är korrespondent för oss sedan många år från New York. Han har skrivit flera böcker om USA, bland annat ”Den amerikanska högern” och Augustprisnominerade ”Internet är trasigt”.

Ytterligare ett stort antal DN-journalister deltar i bevakningen av maktskiftet i USA, som man kan följa i både artiklar, tv-inslag och poddavsnitt på DN.se.

Den som registrerar sig för att få fri tillgång till DN:s sajt behöver inte lämna några betaluppgifter, och prenumerationen avslutas automatiskt den 15 februari. Allt som krävs är personnummer och e-postadress. Här fyller du i dina uppgifter och får tillgång till hela DN:s sajt.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt