Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/huvudskador-vanligare-bland-elsparkcyklister/

SVERIGE

Huvudskador vanligare bland elsparkcyklister

Personer som söker vård efter en olycka med en elsparkcykel har inte sällan huvudskador, jämfört med ”vanliga” cyklister.
Foto: Geir Olsen

Alkoholpåverkade och utan hjälm. Så ser det ut för de flesta patienter som söker vård för en olycka med en elsparkcykel, visar forskning. Jämfört med vanliga cyklister, råkar elsparkcyklisterna oftare ut för huvud- och nackskador.

– Vi ser en hel del käkfrakturer och svåra ansiktsskador, skador som vi inte riktigt ser bland andra cyklister, säger traumaöverläkaren Ragnar Ang till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.