Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/huvudskador-vanligare-bland-elsparkcyklister/

SVERIGE

Huvudskador vanligare bland elsparkcyklister

Personer som söker vård efter en olycka med en elsparkcykel har inte sällan huvudskador, jämfört med ”vanliga” cyklister.
Foto: Geir Olsen

Alkoholpåverkade och utan hjälm. Så ser det ut för de flesta patienter som söker vård för en olycka med en elsparkcykel, visar forskning. Jämfört med vanliga cyklister, råkar elsparkcyklisterna oftare ut för huvud- och nackskador.

– Vi ser en hel del käkfrakturer och svåra ansiktsskador, skador som vi inte riktigt ser bland andra cyklister, säger traumaöverläkaren Ragnar Ang till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.