Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 22:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ideella-organisationer-vill-radda-skolor-i-utsatta-omraden/

SVERIGE

Ideella organisationer vill rädda skolor i utsatta områden

Före detta rektor och numera direktor för Räddningsmissionen Emil Mattsson leder arbetet med att starta en skola i ett särskilt utsatt område i Göteborg – för att visa att det går att lyckas.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Att klara skolan lyfts ofta fram som den viktigaste framgångsfaktorn för barn som växer upp i utsatta områden. Samtidigt kämpar skolorna där ofta med att klara sitt uppdrag – många gånger läggs de ner.

På flera håll ger sig nu ideella krafter in och startar skolor där med syfte att visa att det går att vända utvecklingen.

– Det är inte någon naturlag att skolor i utsatta områden måste misslyckas, säger Emil Mattsson, direktor för Räddningsmissionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.