Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/industribrand-i-goteborg-tros-vara-anlagd/

Sverige

Industribrand i Göteborg misstänks vara anlagd

Det brann under natten i en industrilokal på Hisingen i Göteborg. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

TT Text

– Vi utgår från att det är anlagt. Vi har gjort en del beslag, säger Morten Gunneng vid Göteborgspolisen.

Vid 00.20 fick räddningstjänsten fick larm om branden och det var kraftig rökutveckling från byggnaden.

– Det är ingen fara för andra byggnader, det är stora parkeringsplatser och gott om utrymme runt om, sade Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg vid 01.30.

Strax efter 02 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att man lämnar över till polisen. Flera företag har lokaler i byggnaden, bland annat finns där en bilhall och flera bilar ska ha brunnit.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt