Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/iva-overlakaren-frustrerad-over-ovaccinerade-covidpatienter-hade-latt-kunnat-undvikas/

SVERIGE

Iva-överläkaren frustrerad över ovaccinerade covidpatienter: ”Hade lätt kunnat undvikas”

Kai Knudsen är överläkare på Sahlgrenska sjukhusets intensivvårdsavdelning. Många av covidpatienterna som nu vårdas på Iva är ovaccinerade.
Foto: Tomas Ohlsson

I Angered i nordöstra Göteborg har bara drygt hälften av invånarna fått sin första dos av vaccin mot covid-19. Här är också smittspridningen som störst i Göteborg.

Enligt läkaren Kai Knudsen är nästan alla som vårdas på iva i Västra Götaland ovaccinerade. En majoritet är enligt honom födda utomlands.

– Detta hade lätt kunnat undvikas. Det är både tråkigt och frustrerande, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.