Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 18:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/janne-josefsson-valstugereportaget-for-tjugo-ar-sedan-avslojade-hyckleriet-nu-behovs-inga-dolda/

SVERIGE | KRÖNIKA

Janne Josefsson: Valstugereportaget för tjugo år sedan avslöjade hyckleriet – nu behövs inga dolda kameror

Valet 2002. Affisch med M-ledaren Bo Lundgren uppsatt på en av partiets valstugor. Moderaterna gjorde ett katastrofval och ett år senare avgick Lundgren, vilket banade väg för ”Nya Moderaterna” med Fredrik Reinfeldt i spetsen.
Foto: Micael Engström/TT

För 20 år sedan slog reportaget om politikernas rasistiska kommentarer ner som en bomb. Sedan dess har vinden vänt. I årets riksdagsval tävlar politikerna om att stå för hårda tag mot invandringen, men ingen vet hur vi ska få tillbaka ett tryggt och jämlikt land, skriver Janne Josefsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.