Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/jannike-kihlberg-motet-blev-inte-den-blaslampa-i-baken-som-varlden-behover/

SVERIGE | KOMMENTAR

Jannike Kihlberg: Mötet blev inte den blåslampa i baken som världen behöver

Miljömötet Stockholm+50 kommer inte att vara i närheten att sätta ett avtryck i historien som liknar det dess femtioåriga föregångare satte, skriver DN:s Jannike Kihlberg.
Foto: Jessica Gow/TT

I korridorerna på Älvsjömässan upprepades kritiken som redan tidigare fanns mot regeringen – att man missat chansen att göra det stora miljömötet till något som satte fart på klimatarbetet. Men en nygammal diskussion om att bnp inte fungerar som mått på hållbarhet, framsteg och utveckling håller på att växa fram.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.