Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/jimmie-akesson-siktar-pa-att-bli-justitieminister/

SVENSK POLITIK

Jimmie Åkesson siktar på att bli justitieminister

”Ser man till våra profilfrågor så är förstås justitiedepartementet väldigt intressant för oss”, säger Sverigesdemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
”Ser man till våra profilfrågor så är förstås justitiedepartementet väldigt intressant för oss”, säger Sverigesdemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Magnus Hallgren

Jimmie Åkesson vill bli justitieminister om SD bildar regering med M och KD efter nästa val. Han anser att partiet också är väl lämpat att ta hand om energifrågorna och att man behöver ha ett statsråd på finansdepartementet.

– Vi är redo, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.