Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kameraovervakning-allt-vanligare-stockholm-vill-se-en-fordubbling/

SVERIGE

Kameraövervakning allt vanligare – Stockholm vill se en fördubbling

I Husby där det redan finns ett flertal övervakningskameror vill Stockholms stad sätta upp egna kameror som ska vara aktiva dygnet runt på offentliga platser.
Foto: Paul Hansen

Kameraövervakning på gator och torg blir allt vanligare i Sverige för att öka tryggheten. I Stockholm ansöker nu staden – för första gången – om tillstånd för att få sätta upp egna kameror på offentliga platser där integritetsintresset väger tungt. Men det är långt ifrån säkert att en kommun får ett ja av myndigheten IMY.

– Otrygghet och rädsla inskränker mer på stockholmarnas liv än vad en kamera gör, anser finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.