Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 00:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kan-gratis-pizza-fa-fler-unga-pa-jarva-att-rosta/

SVERIGE

Kan gratis pizza få fler unga på Järva att rösta?

Valambassadörerna Sabrin och Maysa, båda 19, har ägnat stora delar av året åt att uppmana förstagångsväljarna i Järva att rösta. Båda upplever att engagemanget bland de unga är stort.
Foto: Eva Tedesjö

De är unga, de har rätt att rösta för första gången och de bor i Järva – ett område där valdeltagandet är strax över 50 procent. Kan grillkvällar, gratis pizza och Youtube-profiler få fler att vilja rösta?

– Tack vare sociala medier finns det en hajp kring valet – men okunskapen är fortfarande stor, säger Ellen Samuelsson, ungdomshandledare på Framtidens Hus i Rinkeby och Husby.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.