Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/karolinska-ska-behandla-krigsskador-hos-egna-personalen-efter-covid-varden/

SVERIGE

Karolinska ska behandla ”krigsskador” hos egna personalen efter covid-vården

Intensivvårdssjuksköterskan Lena Raftevold träffar på en kollega i korridoren, som hon lärt känna inne på covidintensiven då personal kommit från olika verksamheter. ”Allt har inte varit negativt under pandemin”.
Foto: Alexander Mahmoud

Karolinska universitetssjukhuset hör till de akutsjukhus som intensivvårdat flest covidpatienter i Sverige. Men hos många medarbetare har erfarenheten av att utföra motsvarande krigssjukvård satt djupa spår. Karolinska öppnar nu ett hälso-centrum för att ta hand om trauman hos de egna medarbetarna.

– Vi ser symtom hos medarbetarna som liknar krigsskador, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.