Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 19:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/klart-i-dag-sluta-skjut-metoden-mot-gangen-testas-i-goteborg/

SVERIGE

Klart i dag: ”Sluta skjut!”-metoden mot gängen testas i Göteborg

En bild från Drottningtorget i Göteborg 26 augusti i fjol: Polisen kontrollerar personer och bilar vid det omtalade ”fredsmötet” mellan två gängfraktioner inne på Posthotellet.
Foto: Kristina Hedberg

Göteborg ska testa projektet ”Sluta skjut!”.

I sista stund inför onsdagens kommunstyrelse anslöt sig även den styrande Alliansen till förslaget att införa metoden, som har rönt stor uppmärksamhet i Malmö där det påstås ha dämpat gängvåldet.

– Det är positivt att vi får möjlighet att gå in i detta, men vi ska ha rimliga förväntningar på att det löser alla gängproblem, säger polischefen i Göteborg Erik Nord.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.