Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/klimatangesten-okar-men-det-finns-strategier/

SVERIGE

Klimatångesten ökar – men det finns strategier

Tyska Erfstadt drabbades av övervämningar och skyfall under mitten på juli – en typ av extremväder som IPCC:s nya rapport anser vara orsakade av människan.
Tyska Erfstadt drabbades av övervämningar och skyfall under mitten på juli – en typ av extremväder som IPCC:s nya rapport anser vara orsakade av människan. Foto: Sebastien Bozon/AFP

Det är en dyster prognos som ges i FN:s nya klimatrapport. Inom 20 år kommer gränsen för 1,5 graders uppvärmning att passeras om inte omfattande förändringar sker. Klimatpsykologen Frida Hylander välkomnar rapporten – trots den nedslående läsningen.

– Om man har klimatångest är det mycket bättre att frågan diskuteras i samhället eftersom det ger validering åt känslorna, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.