Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 23:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/klimatpolitiken-racker-bara-halvvags-for-att-na-redan-bristfalliga-mal/

SVERIGE

Klimatpolitiken räcker bara halvvägs – för att nå redan bristfälliga mål

Bara genom att bo i Sverige bidrar varje invånare med utsläpp på omkring 8 ton per år – avsevärt högre än det globala genomsnittet.
Foto: Per-Olov Eriksson/TT

Trots att Sveriges klimatmål ligger långt ifrån vad som krävs för att landet ska göra sin del av Parisavtalet saknas politik för att klara ens de bristfälliga målen.

I nuvarande takt kommer regeringen halvvägs.

– Vi behöver en systemförändring. Vi kan inte tro att vi med dagens sätt att organisera samhället kan nå målen i Parisavtalet, säger klimatpolitikforskaren Björn-Ola Linnér.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.