Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-27 02:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/klimatprotest-pa-bromma-flygplats/

SVERIGE

Klimatprotest på Bromma flygplats

Klimataktivister genomför en aktion på Bromma flygplats i Stockholm, uppger polisen. Aktivisterna har bland annat limmat fast sig i flygterminalen och tagit sig upp på taket.

– Vi har hittills ingen påverkan på flygtrafiken, säger Swedavias presstalesperson David Karlsson.

TT Text

Aktivisterna har också blockerat en entré.

– Det har fått till följd att flygplatsen har öppnat en annan entré i stället, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Mellan 50–70 personer uppges delta i aktionen, som har pågått sedan 16-tiden. Ingen har i nuläget frihetsberövats.

Trots att trafiken inte har påverkats uppmanar det statliga flygplatsbolaget Swedavia resenärer att hålla sig uppdaterade om sina avgångar.

– Det kan vara klokt att hålla koll på tiderna på vår hemsida, i fall det skulle bli några förseningar. Det är ett tips, säger David Karlsson.

Ämnen i artikeln

Klimatet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt