Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/knark-borta-fran-polisen-utredning-skrotas/

SVERIGE

Knark borta från polisen – utredning skrotas

Vid tre tillfällen försvann narkotiska preparat från ett beslagsrum på Örnsköldsviks polisstation. Arkivbild.
Vid tre tillfällen försvann narkotiska preparat från ett beslagsrum på Örnsköldsviks polisstation. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sedan förra hösten har narkotika försvunnit spårlöst från ett beslagsrum på Örnsköldsviks polisstation vid tre olika tillfällen. Nu lägger åklagaren ner förundersökning om de tre misstänkta stölderna med hänvisning till att man inte lyckats hitta en möjlig gärningsperson, rapporterar Dagens Juridik.

TT Text

Kriminaltekniker rapporterade två gånger – i oktober respektive november 2020 – att man inte hittat lyckats hitta narkotiska preparat på den plats i beslagsrummet där de skulle ha funnits enligt polisens digitala system. Trots det vidtogs inga åtgärder.

Först i juni i år, då ytterligare ett försvunnet beslag upptäcktes, gjordes en polisanmälan.

Ämnen i artikeln

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt