Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kobildning-i-midsommartrafiken/

SVERIGE

Flera olyckor i midsommartrafiken – två omkomna

Foto: Nicklas Thegerström

Det har varit trångt på vägarna utanför storstäderna och köer har bildats i midsommartrafiken.

Flera olyckor har lett till kraftig påverkan på trafiken, och två personer har omkommit.

TT Text

Båda dödsolyckorna inträffade i Västerbotten. Den ena olyckan inträffade på torsdagsmorgonen när en motorcykel krockade med en lastbil på E4 i Skellefteå kommun, den andra på väg 364 söder om Botsmark, skriver VK.

Under torsdagen bildades det också köer på E4 mellan Salem och Södertälje i södergående riktning, enligt Trafikverket. Här rörde sig trafiken sakta framåt.

Flera olyckor ledde till stor påverkan på trafiken, däribland en olycka på E4 i Helsingborg och en på E45 vid Sunne, skriver Aftonbladet.

Även på E6 i Tingstadstunneln i Göteborg har det varit svårframkomligt under dagen.

Ett av tunnelrören är avstängda på grund av ett påbörjat underhållsarbete. Det rullar absolut men det går långsamt, sade Trafikverkets presschef Bengt Olsson tidigare under torsdagen.

Trafikverket räknade inför torsdagen med att vägarna skulle vara som mest trafikerade mellan klockan 15 och 17. Men det lär fortsatt vara många bilar ute på vägarna även under midsommarafton.

Läs mer: Här är vägarna du ska hålla dig undan för att undvika midsommarköer

Ämnen i artikeln

Biltrafik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt