Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 20:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kristersson-i-budgeten-bekraftar-vi-att-vi-ska-samverka-med-sd-om-migrationen-aven-efter-valet/

SVENSK POLITIK

Kristersson: I budgeten bekräftar vi att vi ska samverka med SD om migrationen även efter valet

Ulf Kristersson intervjuas av tidningen TTELA i Trollhättan under bussturnén.
Foto: Lars Näslund

TROLLHÄTTAN-GÖTEBORG. Veckans regeringsdrama har oppositionsledaren räknat bort sig ur, även om han på onsdagen tvingas avbryta en tidig valrörelseturné för att delta i voteringarna i riksdagshuset.

I en DN-intervju om segregation, Liberalernas landsmötesbeslut och nya överenskommelser med SD säger Ulf Kristersson:

– Talmannen vet ju att jag är beredd att bilda regering vilken dag som helst. Men han vet också att så länge Centerpartiet föredrar en S-regering och på förhand säger att de kommer att rösta emot en borgerlig regering vet vi resultatet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.