Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 15:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kritik-mot-sl-forslag-att-slopa-busslinjer-fler-kommer-att-ta-bilen/

SVERIGE

Kritik mot SL-förslag att slopa busslinjer: ”Fler kommer att ta bilen”

Rickard Livén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem, underkänner resonemanget om att bussresenärer ska kunna omdirigeras till pendeltågen. ”Tågen är fyllda som det är”. säger han.
Foto: Alexander Mahmoud

Förslaget om att skrota flera busslinjer i Stockholms län får skarp kritik från flera kommuner. En av farhågorna är att nedskärningarna kommer att leda till ökad biltrafik.

– Resenärer som har lämnat kollektivtrafiken under pandemin kommer inte tillbaka om du drar in busslinjer, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.