Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/krossat-cellfonster-pa-hall-upptacktes-efter-15-timmar/

Sverige

Krossat cellfönster på Hall upptäcktes efter 15 timmar

En fånge i en säkerhetscell på Hallanstalten utanför Södertälje krossade fönstret i cellen. Trots larm och flera besök av kriminalvårdare tog det 15 timmar innan det upptäcktes, skriver Aftonbladet.

TT Text

Händelsen inträffade kvällen den 20 maj. När fången slagit sönder rutan på det glas- och gallerförsedda fönstret med en magnet från en tv gick larm till bevakningscentralen – men ingen åtgärd vidtogs.

När kriminalvårdare nästa morgon gjorde en närvarokontroll genom luckan på dörren kände en av dem hur det blåste kallt och noterade att det satt en filt för fönstret. Hon frågade om mannen hade en fläkt i cellen, men han skyllde på ventilationsfel.

På förmiddagen noterades filten återigen vid lunchutdelning, och ett par timmar senare hörde en kriminalvårdare ljudet av en fiskmås genom cellens kommunikationsutrustning.

När mannen kort senare uppvisade nervöst beteende och bad att få flyttas till isoleringen gjordes en kontroll där det krossade fönstret slutligen upptäcktes, 15 timmar senare.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt