Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kusten-ar-full-vaktare-ska-halla-ordning-i-skanska-naturomraden/

SVERIGE

”Kusten är full” – väktare ska hålla ordning i skånska naturområden

Lykke Sjöbeck och Frida Leijonhufvud har sålt kaffe från en kaffevagn i bokskogen i Torup sedan i januari. ”Det har ofta varit överfullt på parkeringen under helgerna”, säger Frida.
Foto: Anders Hansson

Konfettikanoner, knivhot och kaffevagnar vid knubbsälarna. När allt fler tar sig ut i skog och mark under coronapandemin uppstår spänningar och naturen tar stryk. Nu rustar flera skånska nationalparker för en sommar med väktare, utbyggda parkeringar och tidsbokningssystem.

– Som svensk känns det konstigt att boka ett besök i skogen men det kanske blir så att man måste boka en plats för sin bil, säger nationalparkschefen Fredrik Ståhlberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.