Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvarlevor-kan-ha-hittats-i-skogen-utanfor-boras/

SVERIGE

Kvarlevor kan ha hittats i skogen utanför Borås

Kvarlevor av en människa kan ha hittats i skogen strax utanför Borås. Polisen har inlett en förundersökning om mord och söker av området med hjälp av hund.

Fyndet gjordes en bit från en gångstig inne i friluftsområdet vid Pickesjön i Viared. Polisen fick larm om händelsen strax före klockan 11 på lördagen.

– Det var en privatperson som hittade något som man kan tro är del av en människokropp. Jag vet inte om det är en eller två delar, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl i polisregion Väst.

Enligt polisen ser det inte ut att vara ett djurkadaver, utan är ”människolikt”.

Polisen har spärrat platsen och söker av området med hjälp av hund. Även tekniker är på plats.

– Vi utgår från hypotesen att det kan vara människodelar och har spärrat av för att se om vi kan hitta fler fynd. Vi går sakta fram för att inte missa något.

Saken utreds som mord alternativt dråp.

Polisen kan ännu inte svara på hur gamla kvarlevorna är eller hur länge de har legat där. Det kommer att göras en rättsmedicinsk analys för att se om kvarlevorna är från en människa.

– Visar det sig att det är människodelar kommer det att göras en dna-analys för att se om det matchar någon person som är saknad.

Ämnen i artikeln

Borås
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt