Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-18 19:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvinna-dod-i-tagolycka-i-sunne/

SVERIGE

Kvinna död i tågolycka i Sunne

En kvinna i 20-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av tåget i Sunne i Värmland på onsdagen, enligt polisen. Anhöriga är underrättade.

Larmet om olyckan strax norr om centrum kom in klockan 11.36, enligt SOS Alarm. Ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats och kom igång med hjärt- och lungräddning, men kvinnans liv gick inte att rädda.

Händelsen utreds just nu som en olycka. Polisen har varit på platsen under dagen och hållit förhör med vittnen

Tågtrafiken genom Sunne var avstängd i omkring två timmar efter olyckan, enligt Trafikverket.

Ämnen i artikeln

Värmland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt