Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 18:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvinna-hittad-dod-en-anhallen/

SVERIGE

Kvinna hittad död – en anhållen

En man har anhållits skäligen misstänkt för mordförsök i samband med att en kvinna hittats död i Finspångs kommun, enligt polisen.

TT Text

Polisen fick larm om dödsfallet på torsdagen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisens region Öst.

– Vi vill i nuläget vara försiktiga med detaljer så att man inte ska kunna koppla samman polisaktivitet med klockslag och någon specifik plats.

Chefsåklagare Torsten Angervåg säger till nt.se att det finns många oklarheter kring händelsen och att han använt brottsrubriceringen försök till mord för att man ska kunna göra en ordentlig utredning.

– Men det är med en stor brasklapp. Inom några dagar kan det vara så att utredningen visar att det inte rör sig om något brott, säger han till tidningen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt