Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-27 10:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvinna-hittades-dod-i-samband-med-rollspel-i-skogen/

SVERIGE

Kvinna hittades död i samband med evenemang i skogen

Vid 19.30-tiden på onsdagen fick polisen larm om att en kvinna hittats död i en skogsstuga i Hällefors.

– En utredning om misshandel och vållande till annans död är inledd, säger Stefan Wickberg, presstalesperson polisregion Bergslagen, till DN.

Det var under onsdagskvällen som ett evenemang ägde rum i Hällefors kommun. Ett 70-tal personer ska ha närvarat, enligt polisen.

– Det handlar om personer som har bedrivit någon tillställning och kvinnan ska ha uppgett att hon inte mår bra och går till en stuga. Hon hittas sedan död, berättar Stefan Wickberg.

Polisen uppger att det finns oklara omständigheter kring dödsfallet som de vill ha svar på och har startat en utredning om misshandel och vållande till annans död.

– Alla initiala undersökningar är färdiga, och vi har utfört åtgärder på plats som jag inte kan berätta mer om just nu. Nu inväntar vi obduktionen för att avgör hur vi går vidare, allt hänger på vad rättsmedicinska teamet meddelar, säger Stefan Wickberg.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Polisen har för närvarande ingen misstänkt eller gripen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt