Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 15:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvinna-och-man-knivskurna-i-goteborg/

SVERIGE

Kvinna och man knivskurna i Göteborg

Två personer i 30-årsåldern, en kvinna och en man, har blivit knivskurna vid ett torg i Bergsjön i Göteborg.

TT Text

Mannen är enligt polisen något värre skadad än kvinnan, men båda var vakna och talbara när polisen kom till platsen vid 23.30-tiden på torsdagskvällen.

– Det är något bråk som har uppstått vid den här platsen. De har någon form av relation, de är inte helt okända för varandra. Exakt när, var, hur – det är det vi håller på att bena ut nu, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen jagar nu en misstänkt gärningsperson, men vid tvåtiden hade ingen ännu gripits.

– Vi har sökt i området med bland annat hund, och vi är kvar där också. Sedan jobbar vi naturligtvis utredningsvägen med de uppgifter vi får in och se om vi den vägen så småningom kan komma fram till någon skälig misstänkt, säger han.

Området är avspärrat för teknisk undersökning och polisen har genomfört vittnesförhör och målsägandeförhör.

– Så får vi se vad det renderar i så småningom, säger Svedemyr.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Läs mer nyheter från Västsverige här.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt