Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 18:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/kvinnliga-krogare-kraftsamlar-for-att-stoppa-metoo-mannen/

SVERIGE

Kvinnliga krögare kraftsamlar för att stoppa metoo-männen

Kocktrion (fr v) Louise Johansson, Sofia B Olsson och Emma Fyman Andreasson deltog i uppropet #härtardetslut. Nästa vecka samlas de och flera andra branschkvinnor på ett seminarium i Göteborg. ”Vi har samlat kraft och är redo att ta upp det här igen. Vi behöver prata om det här problemet som fortfarande kvarstår och hitta strategier framåt”, säger Louise Johansson.
Foto: Jenny Ingemarsson

Anklagelser om sexuella trakasserier på Operakällaren hösten 2020 ledde till en proteströrelse bland kvinnliga kockar över hela landet.

Nu tar de nästa steg: ett seminarium i Göteborg för att skapa en jämställd restaurangbransch.

– Att vi vågar prata om problemen är i sig ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll, säger Göteborgskocken Sofia B Olsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.