Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 03:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/larm-om-skottlossning-i-malmo-man-ford-till-sjukhus/

SVERIGE

Larm om skottlossning i Malmö – man förd till sjukhus

En man i centrala Malmö har förts till sjukhus med allvarliga skottskador, uppger polisen för TT.

Händelsen utreds som mordförsök.

TT Text

Polisen larmades om händelsen nära Slottsparken i centrala Malmö vid 21-tiden på lördagen.

– Vi får in samtal från förbipasserande som hittat en skadad man utomhus vid ett parkeringsgarage, säger polisens presstalesperson Patrik Fors.

När den första polispatrullen anländer till platsen genomför de akutsjukvård på mannen i väntan på ambulans. Den skadade har därefter förts till sjukhus där han nu vårdas.

Polisen har spärrat av platsen och söker med hund i området efter en eller flera gärningspersoner.

– Vi utgår från att platsen där mannen hittades är brottsplatsen, säger Rickard Lundkvist som också är presstalesperson.

En anmälan har upprättats men i nuläget finns ingen brottsrubricering och heller inga frihetsberövade.

Vid 22-tiden sade sig polisen ha hittat en trolig brottsplats innanför avspärrningarna. Polisen är också på plats vid sjukhuset.

– Där är vi främst för att vi vill säkra sådant som eventuella spår på målsägandens kläder, det kan var kulfragment eller annat, men vi vill också om möjligt få ytterligare information från målsägande, säger Lundqvist.

Vid 03.30 uppgav polisen till TT att mannen är allvarligt men inte livshotande skadad.

En anmälan om försök till mord är upprättad. Vid 03.30 var ingen gripen för dådet.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt