Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 14:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/laxpastej-med-forbjudet-amne-aterkallas/

SVERIGE

Laxpastej med förbjudet ämne återkallas

Orkla Foods återkallar Abba Laxpastej eftersom enstaka förpackningar kan innehålla etylenoxid.

TT Text

Ämnet har upptäckts i ett förtjockningsämne som används i produkten. Etylenoxid är förbjudet att använda som bekämpningsmedel i EU, meddelar företaget.

”Det föreligger ingen omedelbar hälsorisk att äta produkterna”, skriver Orkla Foods i ett pressmeddelande.

Förpackningarna som det handlar om är Abba Laxpastej 8 X 145 gram med bäst-före-datum 2022-06-27 och artikelnummer 453003212.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel bäst-före-datum.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt