Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/lisa-palm-fi-kvinnors-vardag-och-livsvillkor-ar-inget-sidoprojekt/

SVERIGE

Lisa Palm (Fi): ”Kvinnors vardag och livsvillkor är inget sidoprojekt”

”Det blir tydligt varför vi som parti behövs. När kvinnorna blir ett sidoprojekt är konsekvenserna att barn växer upp i fattigdom, att kvinnor blir fattigpensionärer och vissa blir hemlösa till följd av våld”, säger Lisa Palm, gruppledare för Fi i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas

Inför valet i september satsar Feministiskt initiativ i Stockholm på mer resurser till förorterna och kvinnors villkor på arbets- och bostadsmarknaden.

– Vi vet att välfärdens kvinnor, som barnskötare och undersköterskor, inte kommer ha råd att bo kvar här om utvecklingen fortsätter, säger gruppledaren Lisa Palm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.